צריכים ניקוי ספות? השאירו פרטים וחוזרים במהירות!

ניקוי ספות עור עשה זאת בעצמך

ספת העור התלכלכה ואתם רוצים לנקות אותה בעצמכם? בדף זה נסביר כיצד לבצע ניקוי ספות עור עשה זאת בעצמך, נסביר גם אילו ספות עור ניתן ולא ניתן לנקות לבד, כיצד לזהות אם תוכלו לנקות את הספה שלכם לבד או לא וגם מספר טיפים של צוות פורטל ספות פלוס שיסייעו לכם למנוע כתמים עתידיים בספה שלכם - התחלנו.

ניקוי ספות עור לבד - רק לאחר זיהוי סוג העור

לנו, צוות פורטל ספות פלוס חשוב ליידע שלפני הליך ניקוי ספות עור עשה זאת בעצמך מומלץ שתדעו מהו סוג העור ממנו עשויה הספה שלכם היות וקיימים סוגי עור שאינם רחיצים ויכול להיגרם להם נזק רב במידה ומי שמנקה אותן אינו מחזיק בכלים הנכונים. מתחת נציג סוגי ספות עור שתוכלו לנסות ולנקות בעצמכם וגם נציג את הסוגים שלא מומלץ לנקות לבד ביכלל.


ניקוי ספת עור לבד - האם כדאי?

אילו ספות עור ניתן לנקות לבד?

מתחת נסביר אילו סוגי ספות עור אפשר לנקות לבד:

  • ניקוי ספות עור נטוצי - מדובר בספות עור המיוצרות ע"י בחברה איטלקית המייצרת ומשווקת ספות עור יוקרתיות ואיכותיות. הליך ניקוי ספות עור נטוצי אינו שונה מניקוי ספות עור רגיל, מלבד העובדה שחברה לניקוי ספות או במקרה הזה - אנחנו עצמנו - צריכים להבין משם המותג שמדובר ברהיט יקר מאוד ועל כן, עלינו להתייחס אליו במשנה זהירות ע"מ למנוע פגיעה בעור העוטף את הספה.

     
  • ניקוי ספת עור נאפה - מדובר בסוג עור שאינו סופג מים בקלות ולכן נחשב לרחיץ הן ע"י חברה לניקוי ספות והן לניקוי באופן עצמאי. מדובר על ספת עור שנצבעת בריסוס בתום ההליך של הייצור שלה, דבר שמביא לאטימות הגבוהה.

אילו ספות עור לא מומלץ לנקות לבד?

למעלה הצגנו סוגים של ספות עור שניתן לנסות ולנקות לבד, כאן נסביר אילו סוגי עור לא מומלץ שתנקו לבד:

  • ספת עור אניליין - מדובר בספת עור טבעית ללא שום ציפוי עמיד מעל שכבת העור שלה ועל כן היא עשויה לספוג נוזלים בקלות ובמהירות ולכן אינה רחיצה כלל בשילוב עם מים. תוכלו לזהות אותה ע"י צפייה בה דרך זכוכית מגדלת, שתראה לכם מקרוב את הנקבוביות של עור הבהמה ממנה העור נלקח. לעתים גם תוכלו לראות סימני צלקות ועקיצות בעור. ובקיצור - מדובר בספת עור טבעית שלא עברה שום הליך תעשייתי.
     
  • ספת עור סמי ליין - ספה בעלת שני גוונים טבעיים שבעת ניקוי בנוזלים - הספה עשוייה להסיר מעליה גוון של צבע אחד מתוך השניים, ובנוסף היא סופגת נוזלים, דבר שעשוי לפגום בנראות העור הסופית.
     
  • ספת עור PULL UP - מדובר על ספות עור בגוון מבריק וכזה הנוטה להימתח עד מאוד במהלך השנים, דבר שעשוי לבאס בפני עצמו בלי קשר להימצאות כתמים בספה או לא. כמו כן, היא גם אינה עמידה בפני נוזלים ולכן גם אותה אין לנקות עם נוזלים
     
  • ספת עור BYCAST - מדובר בספת העור שמאופיינת בדביקות שלה ולתחושות לא נעימות של "תלישת עור" כאשר אנו קמים ממנה. גם כאן מדובר בספת עור הסופגת אליה נוזלים שונים כמו מים, זיעה ושמנים אך היא נחשבת יותר קלה לניקוי רק במידה ומדובר על חומר שאינו מכיל סולבנטים.
     
  • ניקוי ספות עור הפוך - גם ספות מעור הפוך (זמש) נחשבות למורכבות לניקוי מפני שמדובר על חומר עדין ביותר לטיפול. במידה והבחנתם בכתם יהיה עליכם תחילה לשאוב את האזור עם שואב אבק, לאחר מכן גם להשתמש במחק ע"מ לנסות ולשפשף את הכתם בצורה מרוכזת יותר וגם אז לא בטוח שתצליחו להיפטר מהכתם. מומלץ במקרה כזה להסתייע בחברה לניקוי ספות באזורכם כדי להימנע מעוגמת נפש.
     
  • ניקוי ספות מעור לבן - ספות מעור לבן נוטות להתלכלך יותר מספות מעור כהה ולכן זה הופך אותן לפחות אסתטיות כאשר הן מוכתמות - הן כתוצאה של הצהבה בגלל החימצון שבאויר והן כתוצאה משימוש ממושך. אם אתם מעוניינים לדעת איך לנקות ספת עור לבנה לבד, דעו שהדבר מאוד לא מומלץ מפני שע"מ להסיר את הכתמים הרלוונטיים בצורה יעילה, יהיה עליכם להשתמש בחומרים פעילים כמו חמצן ובאנזימים. חומרים אלו משווקים לבעלי מקצוע בלבד וזאת מפני ששימוש לא נכון בהם עשוי לגרום לפגיעה בכם ובספה שלכם.
     
סוג ספת העור סופגת נוזלים? עמידה לניקוי באופן עצמאי?
ספת עור נטוצי לא כן
ספת עור נאפה כמעט ולא כן
ספת עור אניליין כן לא
ספת עור סמי ליין כן לא
ספת עור הפוך (זמש) כן לא
ספת עור לבן לא לא
ספת עור PULL UP  כן לא
ספת עור BYCAST  כן כן (בחומר נטול סולבנטים)

ניקוי ספת עור לבד -  מה לא לעשות?

חשוב חשוב שברגע שגיליתם כתם על ספת העור שלכם, שתימנעו מלשפשף אותו עם סקוץ' או כל ספוג פלא כזה או אחר, כי במקרים בהם מדובר בעור לא איכותי - השפשוף יוביל להתקלפות העור יחד עם הכתם שרציתם להסיר ולכן נמליץ להמנע בשימוש באביזרים קשיחים כמו סקוטצ'ים וספוגי פלא למיניהם.

אז איך לנקות ספת עור לבד?

רוצים לדעת איך ניקוי ספות באופן עצמאי יכול להתבצע? יש כמה שיטות לכך, עליהן כתבנו מתחת:

  • סודה לשתיה - אבקת סודה לשתיה סופחת נוזלים בקלות. במידה וספת העור שלכם ספגה אליה כתם נוזלי ומדובר באחד טרי, תוכלו לפזר על האזור אבקת סודה לשתיה. לאחר רבע שעה נסו לשאוב את האבקה והאיזור המוכתם באמצעות שואב ולבדוק אם הכתם קטן או לפחות דהה. חזרו על כך מספר פעמים. במידה ומדובר על ספה דמוי עור - תוכלו לערבב כפית אבקת סודה לשתיה עם חצי כוס מים מומלחים במלח ולמרוח על אזור הכתם וכך ההשפעה עשוייה להיות אפילו חזקה יותר.
     
  • חומר ניקוי ספות עור - תוכלו לרכוש חומר מיוחד לניקוי ספות עור ודמוי עור. חשוב לבדוק בגב המוצר את הוראות היצרן ע"מ למנוע טעויות מצערות שעשויות לפגוע בבד.
     
  • סבון ומים - יהיה עליכם לערבב כמות שווה של מים וסבון בכוס ולאחר מכן לטבול מטלית נקייה בנוזל שנוצר לכם. עליכם לוודא שאינכם משתמשים במטלית ספוגה בנוזל אלא בכזו הנחשבת כלחה בלבד. זכרו ששימוש יתר בנוזלים על ספות עור עלול להיספג בגוף הספה.
     
  • ניקוי של כתמי דיו -  במידה וספת העור שלכם הוכתמה בדיו של עט, תוכלו לנסות להסיר את הכתמים ע"י טבילה של מקלון אוזניים בחומץ או באלכוהול ולאחר מכן פשוט לשפשף בעדינות את המקלון על בסיס הכתם. ייתכן ותצטרכו מספר מקלוני אוזניים עד שתסירו את כתם הדיו במלואו.
     
  • יש ברשותכם גם ספת בד שתרצו לנקות לבד? הכנסו לעמוד המסביר כיצד לנקות ספות בד באופן עצמאי.


ניקוי ספות עור עשה זאת בעצמך

איך לנקות עור סינטטי של ספה?

ספות מעור סינטטי לרוב יהיו עשויות מתערובת פלסטיק שאינה חדירה לנוזלים בקלות כך שבמידה ונוצר כתם טרי, כל שיהיה עליכם לעשות הוא לנגב אותו עם מגבון ולייבש בנייר או מגבת יבשה. חשוב לציין שבמידה ומדובר בכתם עיקש או ישן - אנא המנעו מלהשתמש בחומרי ניקוי מבוססי אלכוהול או כאלו שמופקים מנפת. כמו כן, יהיה עליכם בנוסף להמנע משיפשוף אגרסיבי, שכן, מדובר בבד דמוי עור שעשוי להתקלף בקלות, בהשוואה לתוצר עור אמיתי.

כיצד לוודא שספת העור שלי עמידה בפני נוזלים?

ע"מ לדעת אם תוכלו לבצע ניקוי ספות עור עשה זאת בעצמך, אנחנו בפורטל ספות פלוס נמליץ לכם לטפטף על הספה באזור נסתר כמה טיפות מים כדי לבדוק את עוצמת הספיגה של הספה לנוזלים. במידה והטיפות שזה עתה טיפטפתם עומדות במקומן ללא שינוי - הכוונה שספת העור אינה סופגת לתוכה מים ולכן היא נחשבת לעמידה בפני ניקוי באמצעות נוזל.

במידה והספה ספגה לתוכה את טיפות המים שטפטפתם - יעיד הדבר כי הספה אינה מותאמת לניקוי בנוזלים ושהדרך המומלצת ביותר לטפל בה תהיה במסגרת ניקוי מקצועית.

איך לזהות מהו סוג ספת העור שלי?

מתחת נציג מספר דרכים לזהות את ספת העור שבביתכם:

  • עור נאפה - מדובר בספות עור העוברות הליך של צביעה. ספת העור עוברת ריסוס של הצבע ולאחר מכן נמרחת בחומר לקה המגן על הצבע. מדובר בסוג עור שעמיד יותר בפני מים תודות לשכבת ההגנה שמוקנת לו. בזכוכית מגדלת תוכלו לראות שהספה כולה מכוסה בצבע וגם המראה שלה יותר "מלאכותי" ו"פלאסטי".
     
  • עור אניליין - מדובר בסוג עור שאינו מוגן בחומר או צבעים כלשהם. סוג עור זה אינו עובר הליכים כלשהם והוא טבעי לגמרי. עם זכוכית מגדלת ניתן להבחין באזורים עם חורים וכתמים - המעידים על היסטוריית הבהמה ממנה נלקח העור לספה שלכם (עקיצות, כתמי שמש וכו'). עור אניליין אינו עמיד בפני מים והוא עשוי לספוג לתוכו נוזלים תוך דקות אחדות. מדובר בעור רך למגע ונושם מפני שנקבוביות החיה עוד מצויות בו.
     
  • עור סמי אניליין - כאן מדובר על סוג עור המורכב משתי שכבות. השכבה העליונה נצבעת בצבע טבעי, מה שהופך את מראה הנקבוביות בעור לפחות גלוי כמו בספות מעור אניליין. עור זה אומנם עמיד יותר על פני סוג האניליין אך גם כאן מדובר בסוג ספות הקשות לניקוי בנוזלים. דרך לזהות ספת עור סמי אניליין ע"י טיפטוף טיפת מים בשטח נסתר ולראות איך הטיפה נטמעת בהדרגה לתוך העור.
     
  • עור נובוק - סוג עור ששכבתו העליונה עוברת הליך הברשה עם מברשות עדינות, מה שמקנה לו מראה והרגשה קטיפתית למגע. ניתן לזהות את סוג העור באמצעות העברה של כף יד על שכבת העור. אם העברתם את היד וגוון הצבע השתנה לכהה או בהיר יותר - סימן שמדובר בעור נובוק. גם כאן מדובר על עור משובח שאומנם מענג למגע אך הוא אינו מוגן בשכבת הגנה ולכן גם הוא סופג נוזלים בצורה מיידית, מה שהופך את הניקוי שלו לקשה.
     
  • עור פולאפ - מדובר בעור המעובד עם תערובת ואקס ושמנים שונים. הוא רגיש מאוד לשריטות, הכוונה שאם שורטים אותו - השריטה נשארת על גבי העור - זו גם דרך לזהות את סוג העור הזה. לעתים ניתן למרוח את סוג העור בשכבת שמן מחודשת ע"מ לטשטש שריטות אך הדבר לא תמיד אפשרי וניקוי עצמאי שלו עשוי לגרום ליותר נזק מתועלת. 
     
  • עור בייקאסט - ספות מעור בייקאסט עשויות מחציתן מעור אמיתי ומחציתן מחומרים פלסטיים כך שזו ספה הנכללת כספת עור סינטטית המתחלקת לשכבת עור פנימית העוטפת את גוף הספה ולעוד שכבה חיצונית המכוסה ב'פילים' שהוא חומר פלסטי. ספות אלו ניתנות לזיהוי לפי המגע ה"דביק" שהן מספקות למי שיושב עליהם זמן מה. מדובר בעור הרגיש לחומרי ניקוי המכילים סולבנטים אבל ככלל, במידה ויש ברשותכם חומר ניקוי ללא הסולבנטים - תוכלו לנקות את הספה בקלות.
     
סוג העור כיצד לזהות אותו?
עור נאפה כיסוי בצבע, נראות מלאכותית
עור אניליין נראות נקבוביות החיה, צלקות וכתמים 
עור סמי אניליין בטיפטוף מים - הטיפה נטמעת לאט בעור
עור נובוק צבע משתנה בהעברת יד עליו, קטיפתי למגע
עור פולאפ אם שרטתם את העור - השריטה תישאר בו
עור בייקאסט מגע דביק לאחר ישיבה ממושכת

חוששים לבצע ניקוי ספת עור בעצמכם?

במידה ואתם חוששים לבצע ניקוי ספות עור בבית בעצמכם, דעו שתמיד תוכלו להשאיר פרטים בטופס המצורף ולקבל מפורטל ספות פלוס עד 3 חברות מקצועיות לניקוי ספות באזורכם וכך הסיכוי שייגרם יותר נזק מתועלת לספה היקרה שלכם נמוך פי כמה. השירות ניתן ללא תשלום וללא התחייבות. 
 

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-9897834

כיצד למנוע כתמים בספות עור?

אנחנו בפורטל ספות פלוס מנוסים כבר בכל סוגי המקרים ועל כן נסייע לכם למנוע את הכתם הבא על ספת העור שלכם:

  • אכילה - הימנעו מלאכול על ספת העור. זאת מפני ששאריות אוכל עשויות להצטבר עליה ולגרום לשלל לכלוכים המעורבים עם שמן להיטמע לתוך הספה.
     
  • שיעורי בית - בקשו מילדכם שלא יבצע את שיעורי הבית שלו על ספת העור. זאת מפני שלעתים החומר שנכתב במסגרת שיעורי הבית יכול להידבק לספה בטעות ולהכתים אותה בכתמי דיו של עט.
     
  • לחות - המנעו מלשבת על ספת העור שלכם כשאתם ספוגים זיעה או רטובים לאחר רחצה וזאת מפני שספת עור עשוייה לספוג את נוזלי הזיעה והלחות אליה ולהיהרס.